Kom pilleafhængigheden til livs hos et misbrugscenter

31 marts 2022 Astrid Pedersen

advertorial

I Danmark er antallet af personer som går hen og bliver afhængige af receptpligtig medicin formelig eksploderet inden for det seneste årti. Der er altså god grund til at holde øje med sit eget medicin forbrug – og de nærmestes.

Hvordan kan jeg hjælpe en person med et pillemisbrug?

Hvis en af dine nærmeste, for eksempel din kæreste eller ægtefælle, har oparbejdet et massivt misbrug af receptpligtig medicin, bør du så hurtigt som muligt sørge for at han eller hun kommer i behandling. Det er sjældent en holdbar løsning selv at lægge en plan for nedtrapning, lige som det aldrig nogen sinde er tilrådeligt at forsøge sig med en cold turkey på egen hånd.

De stoffer, som findes i eksempelvis smertestillende medicin så som Tramadol, Oxycodon og Fentanyl – ed såkaldte opioider – påvirker nemlig kroppen på samme måde som opiaterne morfin eller heroin. Det betyder at man som afhængig af opioider vil gennemgå de samme hårde abstinenser som en narkoman hvis man prøver at kvitte stoffet fra den ene dag til den anden. Det kan være meget farligt, og desuden indebære en høj risiko for tilbagefald.

Misbrugscenter

I stedet bør du hjælpe den misbrugsramte med at komme i behandling på et misbrugscenter. Her vil han eller hun kunne gennemgå afgiftning under overvågede forhold og i trygge rammer, og dernæst modtage intensiv afvænnende terapi i grupper såvel som på individuel basis.

Hvor kan jeg finde et misbrugscenter som kan hjælpe med afvænning?

Er du således på udkig efter professionel hjælp til din misbrugsramte kæreste eller ægtefælle kan du finde hvad du søger hos Behandlingscenter Stien.

Behandlingscenter Stien er et dansk misbrugscenter med speciale inden for behandling af afhængigheds betinget misbrug af såvel alkohol som læge ordineret medicin. Hos Behandlingscenter Stien kan din misbrugsramte pårørende få den bedste hjælp til at slippe afhængigheden. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder