Genskab dit smukke og levende gulv med en gulvafslibning

18 august 2019 Astrid Pedersen
Genskab dit smukke og levende gulv med en gulvafslibning

Blandt de former for gulvbehandling, som er på markedet anno 2019, er de såkaldt ikke forseglende gulvbehandlinger de mest populære. Dette skyldes, at man med disse behandlinger – som tæller behandling med lud, sæbe eller olie – får den fulde oplevelse af det smukke og unikke trægulv.

Med en ikke forseglende behandling vil man stadig kunne se træets årer og yderligere særpræg. En olie behandling vil typisk fremhæve disse, og gøre træets naturlige nuance en tone dybere og mere intens, mens en behandling med sæbe vil lysne træet op til flere grader og gøre det hvidligt og strålende. Alle, som har set et sæbe eller olie behandlet gulv lige efter dets behandling, vil kunne skrive under på, at en sådan behandling er yderst klædeligt for et trægulv. Det eneste problem i forbindelse med ikke forseglende behandlinger er, at gulve med en sådan behandling vil være yderst plejekrævende.

Ved olie eller sæbe behandling er gulvet nemlig ikke beskyttet på samme måde som et lakeret eller malet trægulv, hvor træværket er forseglet og dermed effektiv beskyttet mod slitage. I stedet dannes der ved en olie eller en sæbe behandling en beskyttende hinde i træværkets overflade. Denne hinde skal vedligeholdes gennem hyppig og grundig vask med træsæbe – ellers bliver hinden hurtigt slidt bort, og gulvet modtageligt over for spildte væsker samt støv og skidt, som nedtrædes i de porøse fibre i træværkets overflade. Og når først slitagen har sat sig, kan den ikke vaskes bort, men skal fjernes ved en gulvafslibning, før gulvet kan blive flot og skinnende igen.

Få et godt tilbud på en gulvafslibning med tilhørende olie eller sæbe behandling

Er dit før så smukke trægulv gået hen og blevet lidt træt og mat i overfladen, og er det måske endda skæmmet af grimme misfarvninger og ridser? Så kan du med fordel overveje en grundig gulvafslibning – læs mere på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder